HLOH plody celé BIO
HLOH OBYČAJNÝ plody
Crataegi fructus
Hložinky obsahujú organické kyseliny – vínna, jablčná, citrónová, ursolová a triterpenoidnú kyselinu krategolovú. Ďalšími účinnymi látkami sú flavonoid kvercetin (silný antioxidant), glykosid amygdalin (bohatý na B17, ktorý má protirakovinové účinky) a laktóny (majú antioxidačné a protizápalové účinky). Plody majú vysoký obsah vitamínu C, vitamíny skupiny B, pektíny a saponíny.
Plody hlohu majú mierne teplú povahu, sladkokyslú chuť a vzťahujú sa k dráhe sleziny, žalúdka, pečene a srdca. Podporujú trávenie a liečia poruchy trávenia. Sú nápomocné pri hnačke, nechutenstve, pocite plnosti, nadúvaní, vysokom krvnom tlaku, arterioskleróze, vysokej hladine cholesterolu v krvi, pri pruhu a hepatitíde. Podporujú tok krvi a prekrvenie celého tela. Odstraňujú zrazeniny a detoxikujú. Výborne účinkujú pri zahlienení, pálení záhy, bolestiach brucha, hnačke, bolestiach v bedrách. Hložinky majú blahodárny vplyv na srdce – angína pektoris, krvný obeh, znižovanie krvného tlaku, opuchy srdcového aj obličkového pôvodu, závraty. Upokojujú pri srdcovej neuróze a harmonizujú arytmiu. Sú vynikajúce pri liečbe následkov infartu myokardu a ako prevencia ischmickej choroby srdca. Výrazne tlmí potiaže v menopauze. Plody hlohu čistia krv a zlepšujú pružnosť ciev. Najlepší účinok majú, keď sa užívajú počas dňa pred jedlom a aj pred spaním.
Čaj na čistenie ciev:
2 polievkové lyžice rozdrvených plodov hlohu pridať do 1 litra jablčného muštu a všetko spolu variť na miernom ohni 20 minút. Potom precediť, nechať mierne vychladnúť a popíjať počas dňa. Chutí aj účinkuje výborne!
Zdroje:
Léčivé rostliny tradiční čínské medicíny, Pavel Valíček a kol., Svítaní, 1998
Herbář léčivých rostlin, J. Janča, J. Zentrich, Eminent, 1995
Poznámka: Produkt ekologického poľnohospodárstva
Balenie: 200g
10.00 EUR